Католическа Църква

ПРАЗНИК НА РЕЛИГИИТЕ, 19 СЕПТЕМВРИ, 17:00, СТОЛИЧНОТО ЛАРГО

“Живеем заедно в разбирателство, уважение и сътрудничество” е мотото на четвъртото издание на Празника на религиите. Събитието, с основно послание за толерантност в разнообразието се организира по инициатива на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, Българската Православна Църква и Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ). Шестте основни религиозни общности ще представят културна програма в рамките на празничен концерт с най-талантливите си деца и артисти звезди в подкуполното пространство на Столичното ларго. 

 

Сред изпълнителите са детски хорове на различните общности, детска танцова формация “Царски деца”, даровитата млада пианистка Марина Мравова лауреат на множество международни конкурси за пиано, изключителният млад ученик на проф. Марио Хосен – цигуларят Ясен Стамeнов, както и блестящият талант - младият народен певец Антонио Симеонов. В празника ще се включат и най-малките представители на Фолклорен ансамбъл “Граово” и танцьорите от танцова формация “Асти Денс”. 

 

Към посланието за толерантност от сцената ще се присъединят Ваня Костова, Етиен Леви, Хайгашот Агасян, Нели Андреева, а след края на програмата публиката е поканена на организирано посещение на храмовете разположени в четириъгълника на толерантността в нашия град. 

 

Празникът на религиите е част от Календара на културните събития на Столична община.