Католическа Църква

ПАПА ФРАНЦИСК ПОДКРЕПИ ДОКУМЕНТА НА АРЖЕНТИНСКИТЕ ЕПИСКОПИ ПО AMORIS LAETITIA

Папа Франциск е изпратил писмо до епископите на Буенос Айрес от Аржентина, в което оценява високо техния документ, в който се очертават начините, по които свещениците да прилагат учението на апостолическото насърчение Amoris Laetitia.

 

Папата е написал писмото в отговор на документа на епископите, озаглавен „Основни критерии за прилагане на глава 8 от Amoris Laetitia“, който описва начините за „съпровождане, различаване и интегриране на уязвимостта“ спрямо католиците, които живеят в нередовна семейна ситуация. Тази глава се фокусира върху необходимостта за подкрепа и интегриране в живота на Църквата на разведените, като посочва, че „в определени случаи, това може да включва и помощта на тайнствата“
 

 

В писмото си папата подчертава спешната необходимост за подготовка на свещениците как да практикуват това различаване, като обръща внимание, че това е от централно значение за изпълнение на задачата за съпровод на семействата в уязвими ситуации. Той призовава за задълбочен катехизис по насърчението, като допълва, че със сигурност това „ще спомогне за израстването, обединението и светостта на семейния живот“.
 

 

Като изразява своята висока оценка за „пастирското милосърдие“, което се съдържа в документа на епископите, папа Франциск настоява, „че няма други интерпретации“ на апостолическото насърчение, което той написа след Синода на семейството от 2014 и 2015 г.
 


 

Източник: http://en.radiovaticana.va/