Католическа Църква

ОБИКОЛКА НА ВАТИКАНА ОТ ВАШИЯ ДОМ

 

Виртуални снимки пренасят Рим до Вашия дом

 

Нищо не може да се сравни с това да посетите Рим, да се насладите на Сикстинската капела, или да почувствате “прегръдката” на колонадата обгърнала площада “Св. Петър”.
 

Двегодишният проект осъществен от студенти в Пенсилванския университет Villanova отнася късче от “Приключението Рим” до вашия дом.
 

По този начин може да направите виртуална обиколка на известната Сикстинска капела, иконописите по стените на “Св. Павел извън стените”, “Св. Йоан Латерански” и площада “Св. Петър”.
 

Снимките представляват 360-градусови виртуални изображения, които могат да се увеличават или въртят, така че наблюдателят има усещането, че се намира там. По този начин “посетителите” могат да наблюдават интериора, архитектурните детайли и характерните християнски елементи отблизо.
 

Медийният експерт на университета в Пенсилвания, Чад Фаас определя проекта като “виртуално реално пътуване даващо усещане за истинско преживяване”.
 

Студентите от Пенсилванския университет използват силата на Интернет и  постиженията на модерната технология, за да отведат множество хора в приключението наречено Рим.

 

Базиликата “Св. Петър” - http://www.vatican.va/various/basiliche/san_pietro/vr_tour/index-en.html;

 

Сикстинската капела - http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html;

 

 

"Св. Йоан Латерански” - http://www.vatican.va/various/basiliche/san_giovanni/vr_tour/Media/VR/Lateran_Nave1/index.html;
 
 

Базиликата “Св. Павел извън стените” - http://www.vatican.va/various/basiliche/san_paolo/vr_tour/index-it.html;


 

Източник: http://www.zenit.org/