Католическа Църква

ПОКАНА - БЛАГОДАРСТВЕН ПРАЗНИК ПО СЛУЧАЙ КАНОНИЗАЦИЯТА НА ДВАМАТА ПАПИ

До всички енорийски свещеници,
монашески общества и верни



Преподобни отци, сестри, драги верни!
 

 

на 27 април тази година, Светия Отец папа Франциск провъзгласи за светци, блажените Папи Йоан XXIII и Йоан Павел II. Чествахме много важен момент в живота на цялата католическа Църква и по един особен начин на нашата Църква в България. Както всички много добре знаем и двамата папи са свързани с нашата страна. Във връзка с това бе взето решение от Епископската конференция да се организира на национално ниво благодарствен празник по случай канонизацията на двамата папи. Тържеството ще бъде отбелязано на 17 май 2014 г. в гр. Плевен – енория „Дева Мария от Фатима”.

 

Бих искал да поканя всички свещеници, богупосветени и всички верни заедно да изразим благодарност на Бог за тези свидетели на вярата.

 

Благодарственият празник по случай канонизацията на двамата блажени папи Йоан XXIII и Йоан Павел II, същевременно и храмов празник на енория „Дева Мария от Фатима” е на 17 май 2014 г. от 11:00 ч., в енория „Дева Мария от Фатима”, гр. Плевен, бул. „Хр. Ботев” 180.

 

 

Програмата за тържеството е следната:

11.00 Внасяне на мощите на светите Папи Йоан XXIII и Йоан Павел II
          Благодарствена Литургия за  канонизацията
          Освещаване на стенопис
 

 

12.30 Детски хор „Звъника”
          Общински хор „Гена Димитрова”
 

 

13.30 Откриване на изложба, посветена на Йоан XXIII и Йоан        Павел II

 

 

Нека заедно да изразим благодарност на Бог за тези свидетели на вярата, които са свързани по особен начин с Църквата в България и с нашата страна.

 

 

† Петко Христов
/Никополски епископ/