Католическа Църква

ПАПАТА СЕ ОТТЕГЛЯ В КАСТЕЛ ГАНДОЛФО, КЪДЕТО ЩЕ РАБОТИ ВЪРХУ НОВА ЕНЦИКЛИКА И КНИГА

Ватикана, 7 юли 2010 г.

 

В сряда следобед Св. отец се оттегли в резиденцията си в Кастел Гандолфо, където ще прекара по-голямата част от следващите месеци. Той призова вярващите да се молят за него, по време на престоя му там, където ще се отдаде на почивка, работа, четене и писане.

 

Папа Бенедикт прекъсна традицията от предишните пет лета от неговият понтификат, когато той се оттегляше в планините на Северна Италия. Тази година той ще отседне в папската вила, която се намира само на минути с хеликоптер извън Рим.

 

 

Пред Радио „Ватикана” във вторник директорът на папските вили Саверио Петрило сподели, че пристигането на папата във вилата е очаквано с нетърпения от служителите, които са работили много, но и „с радост и ентусиазъм”, за да се подготвят за събитието.

 

Петрило обясни, че Кастел Гандолфо е използван през последните 400 години за място за почивка на папите през лятото. Той добави, че за пръв път Светия Отец е отседнал в тази вила, от едната страна на която се вижда град Рим и Средиземно море, а от другата - езеро и околните хълмове, при посещението си през май 2005 г.

 

Във вестник La Republica Марко Ансайдо съобщава, че денят на папата ще започва в 7.30 сутринта със сутрешна меса, а часовете след това ще бъдат посветени на четене, съзерцание, молитва, музика и писане. Ансалдо добави, че папата си е поставил „амбициозни цели” през лятото - „да започне да пише нова книга за детството на Исус въз основа на Евангелията, както и да очертае основните насоки за първия проект за неговата нова енциклика, която ще бъде четвъртата през неговия понтификат”. Той съобщава, че най-вероятно тази енциклика ще бъде посветена на „Вярата”.

 

По време на срещата си с представители на полската църква, проведена в сряда сутрин в рамките на общата му аудиенция, папата е призовал за молитвите на вярващите „по време на престоя ми в Кастел Гандолфо”.


Източник: Catholic News International

 

ОЩЕ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА, КАКТО И ВИДЕОМАТЕРИАЛ ЗА ПРИСТИГАНЕТО НА ПАПАТА В КАСТЕЛ ГАНДОЛФО ВИЖТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ САЙТ ЗА КАТОЛИЧЕСКИ НОВИНИ:

http://www.catholic-news.bg/