Католическа Църква

КАРДИНАЛ КОХ ЩЕ ПОСЕТИ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ

Кардинал Курт Кох, президент на Папския съвет за насърчаване на християнското единство, е на посещение в Санкт Петербург и Москва в Русия от 14 до 19 декември 2013 г., където ще има срещи с представители на Православната и Католическата църква в Русия. 
 
 
Кардиналът ще бъде приет от патриарх Кирил на Москва и цяла Русия и ще има разговори с митр. Иларион, председател на Отдела за външни отношения на Московската патриаршия, който беше приет на аудиенция от папа Франциск на 12 ноември. В Московската духовна академия кардиналът ще вземе участие в конференция за развитието на диалога между католици и православни, и ще посети Лаврата на Александър Невски, която тази година отбелязва триста години от своето основаване. 

 
По време на визитата си в Руската федерация, в отговор на поканата на Архиепископ Паоло Пеци, управляващ католическата архиепископия на Божията майка в Москва, кардинал Кох ще отслужи молебен в чест на годишнината от основаването на базиликата на Св. Катерина от Александрия в Санкт Петербург и ще проведе разговори с католическите духовници в рамките на пастирските срещи, посветени на Втория Ватикански събор и икуменическия диалог. 


Източник: Vatican Information Service