Католическа Църква

Съболезнователно обръщение от председателя на Епископската конференция на Католическата църква в България, Н.В.Пр. Монс. Христо Пройков

ПО ПОВОД

Трагичната смърт на Н.В.Пр Монс. Луиджи Падовезе, Председател на Епископската конференция на Католическата църква в Турция


С много прискърбие научихме ужасната новини за насилствената смърт на Н.В.Пр. Монс. Луиджи Падовезе, Апостолически викарий на Анадола и председател на Епископската конференция на Турция. С много братска обич изразяваме нашата солидарност и съболезнования на католическата църква в Турция.

От името на католическата общност в България искаме да свидетелстваме нашата съпричастност и молитва, както и нашата близост към епископите и свещениците, духовниците и всички християни в Турция, защото тяхната скръб е и наша.

Трагичната смърт на негово Високопреосвещенство, настъпила днес на празника Светото причастие, го свързва по особен начин към Нашия Господ Исус дал живота си за си хората. Имаме пълно упование, че Бог ще го приеме при себе си и ще го изпълни с радостта на Своята любов.

Искаме да отправим нашите съболезнования към Светия отец и Отците Капуцини, към чиято фамилия принадлежеше Негово Високопреосвещенство, защото такова събитие наранява цялата църква и ни зове все повече да бъдем единни и постоянни в нашата служба в Господа.

Нека света Богородица и свети Павел от Тарс, ни помагат в този труден момент да останем твърди във вярата и надеждата.

+Христо Пройков
Апостолически екзарх
Председател на Епископската конференция на Католическата църква в България