Католическа Църква

КАРИТАС БЪЛГАРИЯ ОБЯВЯВА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА ДОБРОВОЛЦИ

в подкрепа на усилията на държавата и на местната власт за преодоляване на последствията от земетресението в област Перник и последвалите вторични трусове.

 

Целта на кампанията е да се наберат доброволци за ремонт на по-леко пострадалите къщи от земетресението в област Перник, като приоритетно ще се възстановяват къщи на хора в затруднено положение и които нямат възможност да се справят сами. Доброволците могат да се включат и при довършителните работи по изграждането на сглобяемите къщички, които ще се предоставят на най-тежко пострадалите и за които се набират средства от Български червен кръст.

Строителните дейности, за които ще помагат доброволците започват на 1 октомври 2012 г. и ще продължат до средата на месец ноември.

Доброволците ще бъдат ангажирани в ремонтни дейности, които включват:

 

Tоваро-разтоварни работи;
Изкопни дейности;
Вътрешно/външно боядисване;
Лакиране на дървени елементи;
Почистване на строителни отпадъци;
Пренасяне на мебели;
Общи работи, зададени от строителните специалисти.

Ще бъде изготвен график за желаещите да се включат, като ще бъде осигурен ежедневен транспорт от София до Перник и обратно и ще бъдат осигурени храна и вода. На доброволците ще бъдат направени застраховки и ще бъдат осигурени предпазни средства, като ръкавици, каски и др.

Доброволците ще бъдат разделени на малки групи, придружени от строителни специалисти, които да ги напътстват в ежедневната работа.

Ако желаете да се включите попълнете формуляр за кандидатстване и го изпратете до 30 септември на електронен адрес :  hermina.emiryan@gmail.com.

С цел изготвяне на седмичните графици е необходимо да ни предоставите и точните дни, в които може да се включите като доброволец, включително събота или неделя.

За повече информация може да се обръщате към Български център за нестопанско на телефон  (02) 981 66 17.

 

виж още:

http://www.caritas-bg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=750%3Aappealpernik&catid=38%3A2010-01-30-08-10-26&Itemid=258&lang=bg