Католическа Църква

ОФИЦИАЛНА ПРОГРАМА НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПАПА БЕНЕДИКТ ХVІ В МИЛАНО ЗА VII-ТА СВЕТОВНА СРЕЩА НА СЕМЕЙСТВАТА

Пресцентъра на Ватикана оповести официалната програма на папа Бенедикт ХVІ в Милано от 1 до 3 юни 2012 г. VІІ-та Световна среща на семействата.

 

Папата ще кацне на летище „Линате” в Милано в 16.00 часа местно време на 1 юни. В 17.30 ч. ще приветства гражданите на Милано от Катедралата на града. Денят ще завърши с концерт в миланската Скала в чест на Светият Отец.

 

На втория ден от визитата, на 2 юни, от 10 часа, папа Бенедикт ХVІ ще направи размишление по време на молитвата за шестия час в Катедралата на Милано, след която ще последва поклонение пред мощите на Св. Карло Боромео. От 11.15 часа на стадиона в Сан Сиро, папата ще проведе среща с младежите подготвящи се за тайнството Миропомазание, която ще завърши в 12.00 ч. с молитвата „Ангел Господен”. В следобедните часове, от 17 ч. Светият Отец ще се срещне с гражданските власти в седалището на архиепископството, а от 20.30 ч. в Парка на Бресо, със семействата участници в световната среща за „Празника на свидетелствата”.

 

На следващия ден, 3 юни, отново в Парка на Бресо, от 10 часа, папа Бенедикт ХVІ ще отслужи Светата Литургия, която ще завърши с молитвата Ангел Господен. След литургията, Папата ще обядва с кардиналите, епископите и няколко семейства.

 

Последното събитие от програмата е срещата с членовете на Фондация „Семейства 2012” и организаторите на папската визита в тронната зала на архиепископството. В 17.30 часа Бенедикт ХVІ ще отпътува от летище „Линате” към Рим.

 

2600 доброволци и 1289 семейства вече заявиха готовност да приемат участниците, които ще пристигнат от всички краища на света. Усилена подготовка за събитието кипи на всички континенти. Темите от подготвителния катехизис вече са преведени на 11 езика, а в Южна Америка са предвидени подготвителни конгреси за Срещата и нейните два централни момента, които ще бъдат споделени като изживяване с Папата., а именно:  Празникът на свидетелствата - вечерта на 2 юни, и Светата литургия в неделя на 3 юни, на която се очакват над 1 милион участници.