Католическа Църква

НОВ ПРОЕКТ НА КАРИТАС - НЕ СИ САМ СРЕЩУ ДРОГАТА!

В началото на месец май т.г.  Каритас България започна работа по пректа: Не си сам срещу дрогата!

Ето и подробности по пректа:


 

Начало:    01.05.2010
Край:        31.06.2011


 

Цели на проекта:  
Каритас реализира този проект по дейност 2 към Програма „Младежта в действие”- Европейската доброволческа служба (ЕДС). Проекта цели да се популяризира активното гражданско участие на младите хора и в частност европейското гражданство, да се развие солидарност и да се насърчи толерантността между младите хора, с оглед да бъде способствана социалната интеграция в Европейския съюз и да се поощри взаимното разбирателство между младите хора в различните страни.

 

Защо го правим:
Съвремието ни е изправено пред една голяма язва- зависимостите от наркотични вещества, от които страдат и намират фатален изход все по-голям брой млади хора. Като организация, която има дългогодишен опит в работата със зависимостите и за която доброволното сътрудничество е от особено значение, Каритас реализира този проект с цел да изрази съпричастност към зависимите и да насърчи международното участие на доброволци в борбата срещу употребата и злоупотребата с наркотици.

 

Място на провеждане:
Проектът ще се провежда в мобилния кабинет-линейка на Каритас, която работи на терен в няколко софийски квартала. В дейностите ще се включи млад доброволец от чужбина, който ще съдейства на специалистите при работата им със зависимите.

 

Финансиране:
Проектът се финансира от НЦЕМПИ (Национален център за европейски младежки програми и инициативи) към Министерски съвет.
За повече информация:

 

Юлияна Коева,
Координатор Програма „Младежта в действие”
Тел. 944 18 58
e- mail: juliana.koeva@caritas-bg.org Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.