Католическа Църква

ГОДИШНА СРЕЩА НА БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ, НА МОНАСИТЕ И МОНАХИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Тази година, срещата бе на 22 април и бе организирана от монахините на св. Бенедикт и се състоя в манастира на сестрите в с. Царев Брод (в северна България).

 

За срещата, която продължи осем часа, някои пропътуваха повече от десет по трудно проходимите пътища на България и от много краища на страната дойдоха все пак 50 монаси и монахини, представители на всички католически ордени и религиозни общности служещи у нас.

 

Отците Августино Успенци споделят, че на срещата са успели да разменят с останалите събратя и сестрите от другите общества не само опит и впечатления, а най-вече надеждите си, очакванията си и да изживеят заедно един духовен ден.
„Пасхалното настроение на периода и прекрасната природа – бяха предпоставка за радост и духовна обновление” – споделят още.

 

Важността на събитието за тази значима част от католическата църковна общност в България бе подкрепена и от присъствието на Апостолическия нунций Архиепископ Болонек и от Н. Впр. Петко Христов, епископ на Никополската северна епархия.