Католическа Църква

ПАПАТА ОТПРАВИ АПЕЛ ЗА ПОМОЩ ЗА АФРИКАНСКИЯ РОГ

Ватикана. 5 октомври. По време на Генералната аудиенция Бенедикт ХVІ отправи апел за помощ за жителите на Африканския рог, изправени пред тежка хуманитарна катастрофа, поради липсата на храна поради продължителното засушаване.

 

Папата каза: „От Африканския рог продължават да пристигат драматични новини. Животът на около 13.3 милиона души е заплашен, вследствие на засушаването, засегнало териториите на Сомалия, Етиопия и Кения”.

 

Папата поздрави Кардинал Роберт Сара, президент на Папския съвет Cor Unum, и епископ Джорджо Бертин, Апостолически администратор на Могадишу, които придружаваха групата от представители на католически благотворителни организации за участие в аудиенцията.

 

Светият отец отбеляза, че целта на срещата на тази група е да бъдат „анализирани инициативите за разрешаването на хуманитарната криза, като на срещата ще вземат участие и представители на Кентърбърийския архиепископат, отправил също апел за помощ на пострадалите хора”.

 

„Подновявам моят най-искрен призив към международната общност да продължи да изпълнява своя ангажимент към пострадалите хора”, апелира Бенедикт ХVІ. „Същевременно призовавам всички хора да се молят и окажат конкретна помощ за пострадалите братя и сестри и особено за децата от този регион”.


 

Източник: www.zenit.org