Католическа Църква

ПАПАТА ВПЕЧАТЛЕН ОТ ВЯРАТА НА МАЙКАТА НА ФОЛЕЙ

Папа Франциск се е обадил по телефона на родителите на Джеймс Фолей, както предпочита да изразява близост, солидарност и привързаност към тези, които страдат. Папата е позвънил на бащата и майката на американския репортер, убит от бойци на Ислямската държава, за да предаде своята близост до тях. Както беше съобщено по-късно от американския свещеник Джеймс Мартин, родителите на Фолей, които живеят в Ричмънд, Ню Хемпшър, са "докоснати и благодарни" от отношението на папата.

 

Джеймс Фолей, 40 г., католик - съобщава Радио Ватикана – е учил в Маркетския университет, ръководен от Ордена на йезуитите в американския щат Уисконсин. Журналистът винаги е поддържал връзка с тях, като ги е информирал за движенията си във военни зони и при хуманитарни мисии, в които е участвал, но най-вече е искал да го придружават с молитва. Именно Броеницата - както той признава в свое писмо - го е спасила в първите месеци на плен в Либия, след това в Сирия, където е бил отвлечен през 2012 г. Университетът на йезуитите, организира на 26 август богослужение в негова памет.

 

 

Беше един „дълъг“ разговор по телефона. Източници от пресслужбата на папата съобщават, че Светият отец „е останал изключително впечатлен от вярата на майката на Фолей“. Разговорът е продължил дълго и с роднина на семейството, който е превеждал от испански.


 

Относно видеото, което показва последните мигове от  живота на сина им, майката е споделила, че й е „напомнил Исус“, докато бащата е казал, че синът му е умрял като „мъченик за свободата“.


 

 

Източник: Ватикан инсайдер